Για μία ακόμη φορά τινάζουν τον προγραμματισμό των τμημάτων στον αέρα. Ένα μήνα νωρίτερα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε πρόγραμμα του ΕΟΔΥ

 Νίκαια 20/6/2024

  Είναι, το λιγότερο, δραματικό μέσα στο καλοκαίρι και αφού τα τμήματα των Νοσοκομείων έχουν κάνει τον προγραμματισμό των αδειών του καλοκαιριού, να ανακοινώνεται στους εργαζόμενους με το πρόγραμμα PHILOS η λήξη της σύμβασής τους την  30 Ιουνίου.




Ενώ έχουν να κάνουν μόνιμες προσλήψεις, άξιες λόγου, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και τα νοσοκομεία στηρίζονται στην "πλάτη" που βάζουν οι εργαζόμενοι, ξαφνικά κόβουν τις συμβάσεις σε επαγγελματίες που προσφέρουν στο σύστημα υγείας και καλύπτουν μέρος των κενών θέσεων. 
Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση που μας είπε χιλιάδες φορές πως έχει προτεραιότητα την Υγεία, αποδεικνύει πως η δημόσια υγεία δεν είναι στις προτεραιότητές της. 

Δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη αμφιβολία για τις προθέσεις της, τα έργα της δείχνουν πως επενδύει στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 
Οι ανάγκες στα νοσοκομεία είναι πάγιες και διαρκείς και τα προγράμματα, που ορθώς υπάρχουν, μόνο ως επικουρική λύση θα μπορούσε να είναι, αφού πρώτα έχει καλυφθεί με προσλήψεις το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των Νοσοκομείων σε προσωπικό.

Δικαιολογίες όπως, καθυστέρηση του ΑΣΕΠ είναι "χάντρες για ιθαγενείς". Οι μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία θα πρέπει να γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες. Μία λύση θα μπορούσε να είναι η μόνιμη πρόσληψη προσωπικού από τις λίστες επικουρικών των ΥΠΕ. Έτσι και αλλιώς τα κριτήρια είναι αυτά του ΑΣΕΠ και μόνο ένας έλεγχος των δικαιολογητικών, θα συντόμευε την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού που είναι η μόνιμη πληγή των νοσοκομείων.

Ακόμη και τώρα να βρουν τρόπο να διορθώσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να αφήσουν τις φθηνές δικαιολογίες για την υπόλοιπη κυβερνητική πολιτική.

Γκρεμίζουν την λειτουργία των τμημάτων και καλούν τους εργαζόμενους να επωμιστούν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής ανεπάρκειας. 


Τσολάκης Ιωάννης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών που αφορούν την επιστροφή κρατήσεων 1% ΤΠΔΥ

Οι ήρωες στο δικό μας Νοσοκομείο δεν φοράνε μόνο λευκές μπλούζες

Εκκρεμείς προκηρύξεις - Θέσεις για Νοσοκομείο Νίκαιας και Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής